Noord-Brabant met kinderen

Woon jij in Noord-Brabant of daar dichtbij? Hoe fijn is het dan om gemakkelijk allerlei uitjes, kinderfeestjes en nog veel meer handige tips voor jouw gezin in deze provincie te kunnen vinden?

Het Go-Kids team heeft 4 Noord-Brabantse regio’s voor je uitgeplozen. Superhandig ook als je in deze mooie provincie je vakantie doorbrengt!

Kies de regio die jij wilt ontdekken!

Noord-Brabant

Brabant staat bekend om zijn mooie natuur en de bourgondische gezelligheid. Grote steden zoals Den Bosch, Eindhoven en Breda zijn absoluut een bezoek waard, maar ook in de omliggende kernen valt er genoeg te beleven.

Natuurlijk mag een uitje naar de Efteling niet ontbreken! Sluit jullie dag af bij een familierestaurant met speeltuin of bij een van de vele pannenkoekenrestaurants.

Ontdek ook de kindvriendelijke vakantieparken en campings voor een fantastische vakantie in Brabant!

De regio Breda is een compacte regio waarin heel veel leuks te vinden is.
Wat zoek je in Breda en omgeving?

Check ook onze online Go-Kids Shop!

De stad ’s Hertogenbosch is het centrum van deze regio, waar ook omliggende plaatsen bij horen.
Waar ben jij naar op zoek in de regio Den Bosch?

Check ook onze online Go-Kids Shop!

In de regio Eindhoven kom je naast de Philips-stad ook Helmond tegen.
Waar ben jij naar op zoek in de omgeving van Eindhoven?

Check ook onze online Go-Kids Shop!

De regio Tilburg – daar vind je natuurlijk De Efteling, in Kaatsheuvel!
Gelukkig is er in deze regio nog véél meer te doen dan dat:

Check ook onze online Go-Kids Shop!

Populaire uitjes voor gezinnen

Wat is waar in Noord-Brabant?

Wat je ook zoekt – in Noord-Brabant is het te vinden! Er is een enorme hoeveelheid uitjes in deze provincie, net als kinderfeestjes, kindvriendelijke restaurants en heel veel overnachtings-adressen. Het is dan ook een populaire provincie voor een vakantie in eigen land.

Om al die adresjes voor jou overzichtelijk in beeld te brengen hebben we Noord-Brabant verdeeld in verschillende Go-Kids regio’s:

  • regio Breda
  • regio Eindhoven
  • regio Den Bosch
  • regio Tilburg
Noord-Brabant

regio Breda

Breda is een gezellige stad en heeft in 2020 de prijs voor beste binnenstad van Nederland gewonnen. En dat snappen wij heel goed want Breda is een heerlijk bourgondische stad waar veel te zien en beleven is. Naast Breda zijn ook Oosterhout en Etten-Leur een bezoek zeker waard.

De regio Breda grenst aan de noord west kant aan de Biesbosch, een heerlijk natuurgebied waar je de bever en de zeearend kan spotten.

Aan de zuidkant grenst de regio aan België. Wist je dat er verschillende smokkel-route-paden langs de grens lopen, die je erg leuk met kids kan wandelen?

Tot slot ben je vanuit Breda binnen een half uur bij de Beekse Bergen en de Efteling – attracties die bij Go-Kids ook in deze mooie regio vallen.

regio Den Bosch

Wie kent ze niet….. ? De heerlijke Bossche Bollen! Deze lekkernij alleen al is een goede reden om deze regio te bezoeken, maar er valt nog zoveel meer te beleven!

De stad heeft een leuk centrum met kindvriendelijke restaurants, nostalgische winkelstraatjes en natuurlijk mag varen op de Binnendieze als gezinsuitje niet ontbreken.

Niet alleen in ’s Hertogenbosch zelf, maar ook in de omliggende dorpen en steden zoals Rosmalen, Vught, Oss, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode, Boxtel en in de Bommelerwaard vind je prachtige natuurgebieden met leuke wandel- en fietsroutes. Ook barst het hier van de vele gezellige activiteiten, evenementen en festivals voor jou en je kids!

Hierdoor is regio Den Bosch uitermate geschikt voor een uitje, kinderfeestje, dagje weg of natuurlijk voor een complete familievakantie.

regio Tilburg

Tilburg is een gezellige bourgondische Brabantse stad met verborgen pareltjes, spraakmakende musea,  bijzondere winkels in prachtige historische panden en verschillende speeltuinen en stadsparken.

De stad wordt omringd door prachtige natuurgebieden, zoals de Oude Warande en Huis ter Heide. En natuurlijk vlakbij: De Loonse en Drunense Duinen!

Naast Tilburg omvat regio Tilburg veel meer. Plaatsen zoals Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Kaatsheuvel, Waalwijk, Drunen, Dongen en zelfs verder door naar Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Woudrichem tot aan Gorinchem vallen ook allemaal onder deze regio.  

Regio Tilburg is zeker het bezoeken waard. Het zit bomvol mogelijkheden voor kinderuitjes, dagje of nachtje weg, vakanties, kinderfeestjes, kindvriendelijke restaurants en sportieve activiteiten voor het hele gezin. 

regio Eindhoven

Eindhoven is een leuke en bruisende stad die barst van leuke hotspots voor gezinnen. Er zijn veel leuke plekken en bezienswaardigheden om eropuit te gaan met je kinderen, o.a. het Philips Museum, en de Ontdekfabriek op het industriële Strijp-S. Leuke eettentjes en kindvriendelijke restaurants zijn er in de omgeving genoeg te vinden.

In de Kempen kan je heerlijk de natuur in en Bourgondisch genieten! Op 20 minuutjes afstand van Eindhoven waan je je in een compleet andere wereld, heerlijk buiten en in de natuur waar je kan wandelen en fietsen in de bossen. Ook heb je in deze regio prachtige en leuke kindvriendelijke overnachtingsmogelijkheden zoals campings, recreatie- en vakantieparken.

Vlakbij Eindhoven ligt Helmond, Helmond is een bloeiende stad (sinds 1232) middenin het groen met mooie architectuur, een prachtig kasteel, leuke winkels, kunst op straat en heerlijke terrasjes aan het water. Ontdek zeker ook het mooie natuurgebied De Peel!

Wij werken samen met