Overijssel met kinderen

De provincie Overijssel heeft veel te bieden voor gezinnen met jonge kinderen. Talloze uitstapjes die je kunt maken, kinderfeestjes die je kunt vieren en nog veel meer.

Go-Kids heeft heel veel handige adresjes in Overijssel voor je op een rij gezet. Om dat overzichtelijk te houden voor jou, tonen we ze verdeeld over enkele regios!

Kies de regio die jij wilt ontdekken!

Overijssel

Overijssel ken je vást van de Hanzesteden zoals Zwolle, Kampen, Hasselt, Deventer, Ommen en Oldenzaal. Zwolle is de hoofdstad van Overijssel. Enschede in Twente is de grootste stad.

Je hebt in Overijssel ook prachtige natuurgebieden, zoals Het Vechtdal, de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden.

Bezoek Giethoorn, ontdek de natuur, bezoek één van de attractieparken of overnacht op een van de vele kindvriendelijke campings en vakantieparken.

Twente beslaat een groot deel van Overijssel, met natuurlijk de grote stad Enschede.
Wat zoek je in Twente?

Check ook onze online Go-Kids Shop!

De Stedendriehoek valt in twee provincies.
Zutphen en Apeldoorn liggen in Gelderland, Deventer in Overijssel.
Wat zoek jij in de Stedendriehoek?

Check ook onze online Go-Kids Shop!

De Go-Kids regio Zwolle bevat naast de stad ook de prachtige natuur van het Vechtdal en de Sallandse Heuvelrug.
Wat wil jij bekijken in de regio Zwolle?

Check ook onze online Go-Kids Shop!

Populaire uitjes voor gezinnen

Wat ligt waar in Overijssel?

De provincie Overijssel heeft bij Go-Kids de nodige veranderingen doorgemaakt in de loop der jaren. Hier is Go-Kids gestart: in Zwolle.

De regio Zwolle was dan ook de eerste Go-Kids regio, maar al snel volgden de Achterhoek en Twente. Dat waren jarenlang twee aparte regios, inmiddels zijn ze samengevoegd tot Twente & Achterhoek. Een paar jaar was er ook een regio Deventer Salland, die later opgesplitst is over andere regio’s.

Inmiddels zijn er drie Go-Kids regio’s die (deels) in Overijssel liggen:

  • Stedendriehoek (deels Overijssel, deels Gelderland)
  • Twente & Achterhoek
  • regio Zwolle
Overijssel

Stedendriehoek

In de Stedendriehoek Apeldoorn (provincie Gelderland), Deventer, Zutphen en omliggende regio’s is altijd wel wat te beleven. Geniet met je kinderen van een dagje weg in de buurt.

Ook de omliggende regio’s Brummen, Voorst en Lochem bieden veel activiteiten voor een dagje uit. Ga eropuit met je familie, je vrienden of alleen je eigen gezin.

Ontdek het gebied rond de IJssel, bezoek een boeiend museum in een van de Hanzesteden. En sluit je dagje weg af met een heerlijke etentje bij een van de vele restaurants.

Twente & Achterhoek

Twente & Achterhoek is een regio vol natuurgebieden, landgoederen en boerderijen. Veel daarvan zijn opengesteld voor publiek en een ware belevenis voor het hele gezin. In Twente vind je in de natuurgebieden heel veel wandelroutes voor kinderen. Denk aan het Lutterzand, de Noetselerberg en het Springendal.

Maar Twente heeft veel meer. Ontdek bijvoorbeeld de steden en dorpen, waar je evenveel bijzondere winkels tegenkomt als goede en kindvriendelijke restaurants. Vaak met grote speeltuin en uitgebreide faciliteiten. Ook telt de regio veel ANWB sterren gezincampings waar je een geweldige vakantie geniet!

Twente telt ook veel bijzondere musea, indoor speelparken, grote zwembaden en theaters die je met kinderen kunt bezoeken, en zelfs een attractiepark. Vier jij vakantie in Twente of de Achterhoek? Een uitstapje naar Duitsland is snel gemaakt. Ook in de grensregio is het kindvriendelijke aanbod groot.​

Kom kindvriendelijk Twente & Achterhoek ontdekken!

Go-Kids Leiden Groene Hart

regio Zwolle

In de regio Zwolle in het noordelijke deel van Overijssel heb je natuurlijk de Hanzestad Zwolle met haar prachtige grachten, oude panden en knusse parken. De stad heeft alles wat een stad te bieden kan hebben zoals leuke horeca adresjes, winkeltjes en natuurlijk veel recreatiebedrijven. Ook het naastgelegen Kampen is een mooie Hanzestad.

Maar de regio heeft ook prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park de Weerribben & Wieden. Dit is een uniek natuurgebied en een labyrint van meren, plassen en slootjes met prachtige waterdorpen zoals Giethoorn. In dit prachtige recreatiegebied kun je heerlijk wandelen, varen, suppen, fietsen, klimmen en ontdekken.

Het Vechtdal met de Overijsselse Vecht als middelpunt heeft gezellige plaatsen zoals Dalfsen, Ommen, Hardenberg. Daar kun je perfect een dagje doorbrengen, maar ook voor een geweldige vakantie: in het Vechtdal staan de meeste bekroonde 5 sterren campings van Europa. Deze campings bieden vaak ook dagrecreatie aan.

Een groot deel van Salland met dorpen als Heino en Raalte behoren tot de regio Zwolle. Hier vind je ook de Lemelerberg. Ook hier is behalve prachtige natuur en wandelroutes ontzettend veel te beleven.

Wij werken samen met