Theaterspecial 2022/2023

De leukste kindervoorstellingen

Met de kinderen naar het theater, dat is altijd een geweldige belevenis. Gelukkig zijn er in Nederland héél veel heerlijke jeugdvoorstellingen te zien in de theaters.

In de Go-Kids Theaterspecial 2022/2023 staat een mooie selectie van producties – mét speellijst – voor je op een rij, te zien in heel Nederland.

Waar ga jij met je kids naar het theater?

Hieronder zie je onze favoriete voorstellingen op volgorde van de leeftijd waarvoor ze geschikt zijn (van 2+ tm 8+). Via ‘Meer weten’ kom je alles te weten over die voorstelling, natuurlijk ook waar je die kunt gaan zien. Onderaan deze pagina vind je alle theaters uit onze special – handig per provincie!

Muziek maken (2+) – Dirk Scheele

De voorstelling Muziek maken van Dirk Scheele is één groot feest voor de kids: samen met Dirk duiken ze in de wondere wereld van de muziek.

Brandweerman Sam – de Verloren Piratenschat (2+)

Samen met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal en Norbert beleef je een vlammend avontuur bij De Verloren Piratenschat.

Roep van de Jungle (2+) – Dirk Scheele

Dirk gaat in deze muzikale voorstelling op zoek in de jungle naar zijn oude vriend Japie het Apie!

Kikker is verliefd! (3+)

Kikker komt met al zijn vriendjes naar het theater met de spetterende musical ‘Kikker is verliefd!’ Ga mee op ontdekkingstocht!

Koos & Moos (4-7 jr) – Vanaf2

Koos & Moos komen naar het theater! Met spannende verhalen en gezellige liedjes leren ze de kinderen om lief te zijn voor onze aarde.

Assepoester De Musical (4+)

Assepoester De Musical is de nieuwste Sprookjesmusical! Het wereldberoemde sprookje komt in deze familiemusical prachtig tot leven.

Titus & Fien Winterrevue (4+)

Het tovenaarsduo Titus & Fien speelt al 10 jaar in sprookjesvoorstellingen en ook samen in het theater. Ze komen terug met een hilarische Winterrevue!

Johannes de Parkiet (6+) – De Grote Haay

Johannes de parkiet van De Grote Haay is een heerlijke voorstelling voor kinderen  – over wennen aan het onbekende!

Liegebeesten (7+) – Theater Sonnevanck

Liegebeesten is een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Charlie & the chocolate factory (8+) – de Theateralliantie

Roald Dahls boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages.

Professor S. (8+) – Klein Amsterdam Producties

In de grappige en muzikale voorstelling Professor S. leer je alles over je brein! Realistisch, magisch, muzikaal én humoristisch!

Erik of het klein insectenboek (8+) – HNTjong

Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling!

Wolfgang, het wonderjong (8+) – de Theateralliantie

Een muzikale familievoorstelling van De Theateralliantie over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber.

Voorstellingen die inmiddels uitgespeeld zijn (update december 2022)

Deze Theaterspecial is oorspronkelijk uitgegeven in september 2022. Bij de update in december 2022 zijn een aantal voorstellingen al ‘uitgespeeld’ en voorlopig niet meer te zien in de theaters. Maar wie weet, komen ze ooit nog eens terug?

Muk (2-6 jr) – De Grote Haay

We kennen Muk allemaal van de vrolijke boekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. Nu is hij ook te zien in het theater!

Peppa Pig – Schoolreisje naar het strand (2+)

Het ondeugende, kleine varkentje Peppa Pig keert met al haar vriendjes terug naar het theater voor een spiksplinternieuw vrolijk avontuur.

Fien & Teun – het Sinterklaasfeest (2+)

Fien en Teun, het liefste boertje en boerinnetje, vieren samen met jou het leukste feest van het jaar in ‘Fien & Teun – Het Sinterklaasfeest’.

Woezel & Pip Sing-a-Long (2+)

Na het grote succes van ‘Op zoek naar de Sloddervos!’ en ‘de Tijdmachine’ komen Woezel & Pip naar de theaters met de ‘Woezel & Pip Sing-a-Long’.

Ravi de Robot (5+) – Theater Sonnevanck

Ravi de Robot is een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten.

Theaters met jeugdvoorstellingen

De kindervoorstellingen uit deze special kun je meemaken in heel veel theaters in Nederland. We zetten ze per provincie voor je op een rij!